TOIMINTAA JA TAPAHTUMIA

KILLAN TAPAHTUMIA 2023

 Perinnepäivän seppeleenlaskutilaisuus Nurmeksen Lokinkankaalla 17.6.2023

Kainuun Tykistö- ja Heittimistökilta ry järjesti yhteistyössä Kainuun tykistörykmentin kanssa seppeleenlaskutilaisuuden Nurmeksen Lokinkankaalla lauantaina 17.6.2023.

Perinteisellä seppeleenlaskutilaisuudella kunnioitetaan 14.D:n tykistö- ja kranaatinheitinjoukkojen kunniakasta sotatietä Rukajärven suunnassa.

Seppeleet laskettiin tykistörykmentin ja killan perinnepatteriston II/KTR 18 ja perinnekranaatinheitinkomppanian KRHK/JR 31:n muistomerkeille.

II/KTR 18 perustettiin Nurmeksessa Hovilan kartanon ympäristössä 17.-21.6.1941 ja KRHK/JR 31 Jokikylän koululla 18.-20.6.1941. Rykmentin ja killan perinnepäivä on vahvistettu perinnepatteriston perustamisen aloituspäivän 17.6. mukaan.

Perinnepäivän tilaisuuteen saapui kutsuvieraita ja killan jäseniä Ylä-Karjalasta, Ylä-Savosta Ja Kainuusta.

VALOKUVAT OSSI MARTIKAINEN

VALOKUVAN SAAT SUUREMMAKSI KLIKKAAMALLA SITÄ 1-2 KERTAA 

KUNNIAVARTIOSSA: II/KTR 18 muistomerkillä res ylik Seppo Valpe (v) ja res alik Osmo Räsänen Nurmeksen Reservinaliupseereista ja KRHK/JR 31:n muistomerkillä res ltn Jari Nykänen (v) ja res kapt Kimmo Korhonen Nurmeksen Reserviupseereista

Kiltaveli evl evp Kari Sutinen lausui tilaisuuden avaussanat killan edustajana:
/datafiles/userfiles/File/Asiakirjat/Avaussanat - Lokinkangas 17.6.2023.pdf
Ltn Anton Sulander edusti Kainuun tykistörykmenttiä seppeleenlaskuissa.

Kiltaveli res maj Tapani Piippo ja ltn Anton Sulander seppeleenlaskussa II/KTR 18 muistomerkille

Kiltaveli res kapt Tapio Väisänen ja ltn Anton Sulander seppeleenlaskussa KRHK/JR 31:n muistomerkille


Tykkikaluston huoltoretki Kuhmon Jyrkänkoskelle 12.-14.6.2023

Killan perinteinen tykkikaluston huoltoretki suuntautui tänä kesänä Kuhmoon Jyrkänkosken tukikohtaan 12.-14. kesäkuuta. Kiltaveljet Seppo Möller ja Lauri Tiiliharju sekä kuusi aktiivinaista ja -miestä Kuhmon Reserviläiset ry:stä kunnostivat muun muassa oheisen kuvan raskaan haupitsin 155 H 88-37:n. Samassa yhteydessä laadittiin myös tykkikaluston huolto- ja korjaussuunnitelma seuraavalle 5 vuodelle.


KILLAN TAPAHTUMIA 2022

Perinnepäivän seppeleenlaskutilaisuus Nurmeksen Lokinkankaalla 17.6.2022
Kainuun tykistörykmentin ja killan edustajat laskivat seppeleet perinnejoukkojen muistomerkeille rykmentin ja killan perinnepäivänä 17. kesäkuuta.

Huomionosoitus 17.6.2022

Perinnepäivän tilaisuudessa palkittiin kiltamme standaarilla hallituksemme pitkäaikainen jäsen Tapani Piippo ansiokkaasta toiminnasta killan hyväksi. Tapani täytti seuraavana päivänä 18.6. myös kunnioitettavat 80 vuotta.


KILLAN TAPAHTUMIA 2021

Perinnepäivän seppeleenlaskutilaisuus Nurmeksen Lokinkankaalla perinnejoukkojen muistomerkeillä 17.6.2021

KILLAN TAPAHTUMIA 2019 

Killan vuosijuhla Kajaanissa 24.8.2019

Kainuun Tykistö- ja Heittimistökilta ry järjesti vuosijuhlan yhdistyksen kotipaikkakunnalla Kajaanissa 24. elokuuta. Vuosijuhlaa vietettiin "Kilta 10 vuotta 2019" -teeman merkeissä.


Killan puheenjohtaja Timo Härkönen,  rouva Maija Riitta Härkönen ja varapuheenjohtaja Jukka Räisänen valmiina vieraiden vastaanottoon


Kiltaveli Reijo Oikarinen ja rouva Tarja Oikarinen ovat myös odottavissa tunnelmissa - valmistelut on  tehty huolella

Huomionosoitukset: Killan standaarit ja kiltaristit valmiina luovutettaviksi
Juhlapöydät katettuina, tilaisuus voi alkaa - Ravintola Fors, Renforssin ranta

Killan puheenjohtaja Timo Härkönen lausui vuosijuhlan tervehdyssanat ja kohotti maljan kymmenvuotiaalle killallemme

Kansanedustaja, kiltaveli Raimo Piirainen käsitteli juhlapuheessaan maanpuolustusasioita ja niiden valmistelua eduskunnassa

Kutsuvieraita ja kilta-aktiiveja

Juhlavieraita

HH puhallinkvintetti tarjosi juhlan musiikkinautinnon arvokkuudella ja ammattitaidolla. Kvintetissä soittavat: Heikki Pulli - tuuba, Keijo Honkanen - alttosaksofoni, Hannu Sovelius - tenorisaksofoni, Markku Honkila - alttosaksofoni ja Esa Rantanen - klarinetti.

Juhlavieraat puhallinmusiikin "vankassa otteessa"

Vuosijuhlassa luovutettiin killan standaarit huomionosoituksena erinomaisesta yhteistyöstä Nurmeksen kaupungille, vastaanottajana kaupunginjohtaja Asko Saatsi sekä Kainuun prikaatin killan kunniapuheenjohtaja Heikki Vistille. Luovuttajina puheenjohtaja Timo Härkönen ja varapuheenjohtaja Jukka Räisänen

"Kilta 10 vuotta 2019" Vuosijuhlassa luovutettiin myös kiltamme ensimmäiset kiltaristit. Ensimmäisessä ryhmässä palkittiin killan perustajajäsenet ja kilta-aktiivit: Kunniapuheenjohtaja Jaakko Rytty, sekä kiltaveljet Seppo Möller, Tapani Piippo, Mauno Juntunen, Jukka Räisänen ja Raimo Hämäläinen


KILLAN TAPAHTUMIA 2018

Tykkikaluston huoltokurssi Museo Militariassa 2.-4.5.2018
Valokuvat Timo Parttimaa

Kurssilaiset vasemmalta Markku, Seppo, Lauri, Timo, Tuomo ja Raimo

Seppo ja Markku kokoamassa lankkualustoja

Tykki nousee vakaasti ja alusta siirtyy pyörän alle

Jo toinen tykki uusilla alustoillaan ulkonäyttelyalueella


Killan esitelmätilaisuuksia

Kilta on järjestänyt yhteistoiminnassa Kainuun Prikaatin Killan kanssa esitelmätilaisuuksia Kajaanin varuskuntakerhon juhlasalissa vuodesta 2010 alkaen. Killat ovat vuorotelleet järjestelyvastuussa keväisin ja syksyisin. Esitelmien aiheina ovat olleet maanpuolustuksen ajankohtaiset asiat ja tulevaisuuden näkymät. Esitelmän pitäjinä ovat toimineet mm. puolustusministerin erityisavustaja, Kainuun prikaatin komentajat ja kainuulaiset kansanedustajat. Tilaisuudet on järjestetty joko erillisinä tai vuosikokouksiin liittyvinä tapahtumina.

Puolustusministerin erityisavustaja (myöh. valtiovarainministerin erityisavustaja) Mikko Kortelainen loi katsauksen ajankohtaisten ja tulevien puolustusratkaisujen mahdollisuuksiin esitelmässään 5.3.2010. Seuraavana päivänä oli ohjelmassa tutustuminen Kuhmon Jyrkänkosken tukikohtaan, jossa esittelijöinä toimivat "tukikohdan päällikkö" kiltaveli Heikki Pitäjämäki ja kiltaveli Seppo Möller