KILTAMME PERINTEET
Kiltamme vaalii ja kunnioittaa Kainuun tykistörykmentille vahvistettuja  talvisodan Kainuun taistelujen tykistön ja kranaatinheittimistön sekä jatkosodan 14. Divisioonan Rukajärven suunnan tykistön ja kranaatinheittimistön kunniakkaita perinteitä.

14.Divisioonan tykistöön kuuluivat: Kenttätykistörykmentti 18 (KTR 18), Raskaspatteristo 29 (Rask.Psto 29) ja Linnoituspatteristo 5 (Linn.Psto 5).
14.D:n kranaatinheittimistöön kuuluivat jalkaväkirykmenttien (JR) kranaatinheitinkomppaniat: Krh.K/JR 10, Krh.K/JR 31 ja Krh.K/JR 52 sekä rykmenttien kranaatinheitinjoukkueet, joita oli yhteensä yhdeksän.

Kiltamme ja Kainuun tykistörykmentin yhteiset perinnejoukot ovat II/KTR 18 ja Krh.K/JR 31. Perinnepäivämme on 17.6. jolloin perinnejoukkomme II/KTR 18 perustaminen alkoi Nurmeksen varuskunnassa Jokikylän alueella.

14.Divisioonan toiminnasta Rukajärven suunnassa on kuvakertomus tiedostossa: 

14.D Rukajärven suunnassa.pdf
Kainuun Tykistörykmentin joukkojen ampumatoimintaa Rovajärvellä toukokuussa 2012

PERINNEJOUKKOJEMME MUISTOMERKIT

Kiltamme ja Kainuun tykistörykmentin perinnejoukkojen muistomerkit ovat entisen Nurmeksen varuskunnan alueella Lokinkankaalla.

Edessä Krh.K/JR 31:n muistomerkki ja suoraan takana II/KTR 18 muistomerkki

Nurmeksen varuskunta toimi alueella joukkojen perustamis- ja koulutuskeskuksena vuosina 1940-1953. Varuskuntaan kuuluivat Jokikylän, Lokinlammen ja Porokylän kasarmialueet.

Nurmeksen varuskunnan muistomerkki


MUISTOMERKKIEN PALJASTUSTILAISUUS 6.6.2009
Nurmeksen kaupunki ja Nurmeksen seudun veteraani- ja reserviläisyhdistykset järjestivät Nurmeksen varuskunnassa perustettujen Krh.K/JR31:n ja Viestipataljoona 30:n muistomerkkien paljastustilaisuuden Nurmeksen Lokinkankaalla 6.6.2009. Aktiivisena tämänkin hankkeen puuhamiehenä toimi kiltaveli majuri evp Kauko Pippuri, jonka toiminnan tuloksena Nurmeksen varuskunnan Lokinkankaan muistomerkkialuetta on kehitetty merkittävästi. Kaikki alueella perustetut Rukajärven suunnassa toimineet joukot ovat saaneet omat muistomerkkinsä ja kunnialaattansa muistomerkkialueelle.
 Krh.K/JR31:n muistomerkki on 120 Krh/38, kranaatinheitin on valmistettu Neuvostoliitossa

PERINNETAULU KRANAATINHEITINKOMPPANIAAN
Kiltaveli Antti Haapalainen on tehnyt laajan tutkimuksen Krh.K/JR 31:n vaiheista Jatkosodassa ja siihen liittyen hän paljasti Kainuun Prikaatin Kranaatinheitinkomppanian tuloaulan seinälle kiinnitetyn perinnetaulun 21.9.2012. Taulun karttapohjalle on piirretty perinnekranaatinheitinkomppaniamme sotatie tietoineen ja valokuvineen.


Kiltaveli Antti Haapalainen menehtyi vaikean sairauden murtamana vuonna 2023.

Antti Haapalainen teki tärkeän ja mittavan tutkimustyön Krh.K/JR 31:n vaiheista jatkosodassa Rukajärven suunnassa. 

Kainuun Tykistö- ja Heittimistökilta ry kunnioittaa Antti Haapalaisen muistoa ja hänen ansiokasta ja pyyteetöntä perinnetyötä sen kaikessa laajuudessaan.  
   
  HALLITUS