AJANKOHTAISTA KILLASSA 2023

SEPPELEENLASKUTILAISUUS NURMEKSEN LOKINKANKAALLA 17.6.2023

Kainuun Tykistö- ja Heittimistökilta ry järjesti yhteistyössä Kainuun tykistörykmentin kanssa seppeleenlaskutilaisuuden tykistörykmentin ja killan perinnepatteriston II/KTR 18 ja perinnekranaatinheitinkomppanian KRHK/JR 31:n muistomerkeillä Nurmeksen Lokinkankaalla lauantaina 17.6.2023.

Tilaisuuteen saapui vieraita Ylä-Karjalasta, Ylä-Savosta Ja Kainuusta

Kainuun suojeluskuntapiiri käynnisti II/KTR 18 perustamisen Nurmeksen Jokikylässä Hovilankartanon alueella 17.6.1941 ja patteristo oli valmis keskitysmarssiin 21.6. Rykmentin ja killan perinnepäivä on vahvistettu perinnepatteriston perustamisen aloituspäivän 17.6. mukaan.

Nurmeksen Reservinaliupseerit ry asetti kunniavartion perinnepatteriston muistomerkille ja Nurmeksen Reserviupseerit ry perinnekranaatinheitinkomppanian muistomerkille.


KUNNIAVARTIOSSA: II/KTR 18 muistomerkillä res ylik Seppo Valpe (v) ja res alik Osmo Räsänen.
KRHK/JR 31:n muistomerkillä res ltn Jari Nykänen (v) ja res kapt Kimmo Korhonen.

Everstiluutnantti evp Kari Sutinen lausui killan edustajana avaussanat. Luutnantti Anton Sulander edusti Kainuun tykistörykmenttiä seppeleenlaskuissa.

Avaussanat: Evl evp Kari Sutinen: /datafiles/userfiles/File/Asiakirjat/Avaussanat - Lokinkangas 17.6.2023.pdf 

Valokuvat: Ossi Martikainen


Perinteeksi muodostuneella seppeleenlaskutilaisuudella kunnioitetaan II/KTR 18, KRHK/JR 31:n ja 14.D:n tykistö- ja kranaatinheitinjoukkojen kunniakasta sotatietä Rukajärven suunnassa.

Res maj Tapani Piippo ja ltn Anton Sulander seppeleenlaskussa II/KTR 18 muistomerkille

Res kapt Tapio Väisänen ja ltn Anton Sulander seppeleenlaskussa KRHK/JR 31:n muistomerkille
Yhteiskuva tilaisuuden päätteeksi

TYKKIKALUSTON HUOLTORETKI KUHMOON 12.-14.6.2023

Killan perinteinen tykkikaluston huoltoretki suuntautui tänä kesänä Kuhmoon Jyrkänkosken tukikohtaan 12.-14. kesäkuuta. Kiltaveljet Seppo Möller ja Lauri Tiiliharju sekä kuusi aktiivinaista ja -miestä Kuhmon Reserviläiset ry:stä kunnostivat muun muassa oheisen kuvan  raskaan haupitsin 155 H 88-37:n. Samassa yhteydessä laadittiin myös tykkikaluston huolto- ja korjaussuunnitelma seuraavalle 5 vuodelle.


KILLAN TAPAHTUMAKALENTERI 2023

Killan tapahtumakalenteri toimintavuodelle 2023 avautuu linkistä: 

/datafiles/userfiles/File/Asiakirjat/Tapahtumakalenteri 2023.pdf


KAINUUN TYKISTÖ- JA HEITTIMISTÖKILTA --- 14 VUOTTA TOIMINTAA

Kainuun Tykistö- ja Heittimistökilta ry järjesti vuosijuhlan yhdistyksen kotipaikkakunnalla Kajaanissa 24.8.2019. Vuosijuhlaa vietettiin "Kilta 10 vuotta 2019" teeman merkeissä. TOIMINTAA -sivulla on valokuvia juhlatilaisuudesta.

Vuosijuhlassa luovutettiin standaarien ohella myös ensimmäiset hallituksemme myöntämät kiltaristit. Kiltaristin kuva, heraldinen selitys ja symboliikka ovat alasivulla:  /kilta/tunnukset


YHTEISTYÖ 14. DIVISIOONAN PERINNEYHDISTYS RY:N KANSSA


Perinneyhdistys vaalii 14. Divisioonan veteraaniperinteitä sekä maanpuolustushenkeä yhteistoiminnassa veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen sekä puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen kanssa. Perinneyhdistyksen toiminnan painopiste on nuorisotoiminnassa, jota yhdistyksen paikallisosastot toteuttavat yhteistoiminnassa koulujen kanssa. Tavoitteena on veteraaniperinteen siirtyminen nuorempien sukupolvien tietoisuuteen.Perinneyhteistyömme perustana ovat yhteiset päämäärämme. 

Perinneyhdistyksen tapahtumainformaatio avautuu linkistä: https://14dperinneyhdistys.fi