AJANKOHTAISTA KILLASSA 2024

Tervetuloa Kainuun Tykistö- ja Heittimistökillan sivuille!

Kainuun Tykistö- ja Heittimistökilta ry on toiminut kenttätykistön, kranaatinheittimistön ja raketinheittimistön valtakunnallisena aselajikiltana vuodesta 2009.  Kutsumme jäseniksemme Kainuun tykistörykmentissä ja sitä edeltäneissä Kainuun prikaatin patteristossa ja kranaatinheitinkomppaniassa palvelleita ja palvelevaa henkilökuntaa ja reserviläisiä kaikkialta Suomesta. Myös kaikki toiminnastamme kiinnostuneet sekä toimintaamme tukemaan halukkaat henkilöt, yritykset ja yhteisöt ovat tervetulleita jäseniksemme. Näillä kotisivuillamme on tietoa killasta, sen perinteistä ja toiminnasta. Sivuston kautta voi hakea myös killan jäsenyyttä:  /tiedottaminen/killan-jäseneksi


TAPAHTUMAKALENTERI 2024

Tapahtumat 2024.pdf

YHTEYSTIETOJEN PÄIVITYS

Killan jäsenet voivat päivittää yhteystietonsa tämän sivuston kautta:  /yhteystiedot


KILLAN TAPAHTUMIA 2023

SEPPELEENLASKUTILAISUUS NURMEKSESSA PERINNEPÄIVÄNÄ 17.6.2023

Kainuun Tykistö- ja Heittimistökilta ry järjesti yhteistyössä Kainuun tykistörykmentin kanssa seppeleenlaskutilaisuuden Nurmeksen Lokinkankaalla lauantaina 17.6.2023.

Seppeleet laskettiin tykistörykmentin ja killan perinnepatteriston II/KTR 18 ja perinnekranaatinheitinkomppanian KRHK/JR 31:n muistomerkeille. II/KTR 18 perustettiin Nurmeksessa Hovilan kartanon ympäristössä 17.-21.6.1941 ja KRHK/JR 31 Jokikylän koululla 18.-20.6.1941. Rykmentin ja killan perinnepäivä on vahvistettu perinnepatteriston perustamisen aloituspäivän 17.6. mukaan. Perinnepäivän tilaisuuteen saapui kutsuvieraita ja killan jäseniä Ylä-Karjalasta, Ylä-Savosta Ja Kainuusta.  

KUNNIAVARTIOSSA: II/KTR 18 muistomerkillä res ylik Seppo Valpe (v) ja res alik Osmo Räsänen Nurmeksen Reservinaliupseereista ja KRHK/JR 31:n muistomerkillä res ltn Jari Nykänen (v) ja res kapt Kimmo Korhonen Nurmeksen Reserviupseereista

Kiltaveli evl evp Kari Sutinen lausui tilaisuuden avaussanat killan edustajana: 
/datafiles/userfiles/File/Asiakirjat/Avaussanat - Lokinkangas 17.6.2023.pdf
Ltn Anton Sulander edusti Kainuun tykistörykmenttiä seppeleenlaskuissa.

Perinteisellä seppeleenlaskutilaisuudella kunnioitetaan II/KTR 18, KRHK/JR 31:n ja 14.D:n tykistö- ja kranaatinheitinjoukkojen kunniakasta sotatietä Rukajärven suunnassa.

Kiltaveli res maj Tapani Piippo ja ltn Anton Sulander seppeleenlaskussa II/KTR 18 muistomerkille

Kiltaveli res kapt Tapio Väisänen ja ltn Anton Sulander seppeleenlaskussa KRHK/JR 31:n muistomerkille
Yhteiskuva tilaisuuden päätteeksi

Valokuvat: Ossi Martikainen 


TYKKIKALUSTON HUOLTORETKI KUHMOON 12.-14.6.2023

Killan perinteinen tykkikaluston huoltoretki suuntautui tänä kesänä Kuhmoon Jyrkänkosken tukikohtaan 12.-14. kesäkuuta. Kiltaveljet Seppo Möller ja Lauri Tiiliharju sekä kuusi aktiivinaista ja -miestä Kuhmon Reserviläiset ry:stä kunnostivat muun muassa oheisen kuvan  raskaan haupitsin 155 H 88-37:n. Samassa yhteydessä laadittiin myös tykkikaluston huolto- ja korjaussuunnitelma seuraavalle 5 vuodelle.


YHTEISTYÖMME 14. DIVISIOONAN PERINNEYHDISTYS RY:N KANSSA


Perinneyhdistys vaalii 14. Divisioonan veteraaniperinteitä ja maanpuolustushenkeä yhteistoiminnassa eri perinneyhdistysten ja maanpuolustusjärjestöjen sekä puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen kanssa. Perinneyhdistyksen toiminnan painopiste on nuorisotoiminnassa, jota yhdistyksen paikallisosastot toteuttavat yhteistoiminnassa koulujen kanssa. Tavoitteena on veteraaniperinteen siirtyminen nuorempien sukupolvien tietoisuuteen. Perinneyhteistyömme perustana ovat yhteiset päämäärämme. 

Perinneyhdistyksen tapahtumainformaatio avautuu linkistä:  https://14dperinneyhdistys.fi