AJANKOHTAISTA KILLASSA  2023

SEPPELEENLASKUTILAISUUS NURMEKSEN LOKINKANKAALLA 17.6.2023

Kainuun Tykistö- ja Heittimistökilta ry järjestää yhteistyössä Kainuun tykistörykmentin kanssa seppeleenlaskutilaisuuden Kainuun tykistörykmentin ja Kainuun Tykistö- ja Heittimistökilta ry:n perinnejoukkojen muistomerkeillä Nurmeksen Lokinkankaalla lauantaina 17.6.2023 klo 14.00 alkaen.

Perinnepatteriston II/KTR 18 perustaminen aloitettiin Nurmeksen Jokikylässä Hovilankartanon alueella 17.6.1941 ja patteristo oli marssivalmis 21.6. Perinnekranaatinheitinkomppanian KRHK/JR31 perustaminen aloitettiin Jokikylän koululla18.6.1941 ja komppania oli marssivalmis 20.6. Rykmentin ja killan perinnepäivä on vahvistettu perinnepatteriston perustamisen aloituspäivän 17.6. mukaan.

Seppeleenlaskutilaisuudella kunnioitetaan II/KTR18, KRHK/JR31:n ja muiden 14.D:n epäsuorantulen joukkojen kunniakasta sotatietä Rukajärven suunnassa.

Tervetuloa

HALLITUS

KILLAN TAPAHTUMAKALENTERI 2023

Killan tapahtumakalenteri toimintavuodelle 2023 avautuu linkistä:                        /datafiles/userfiles/File/Asiakirjat/Tapahtumakalenteri 2023.pdf

SEPPELEENLASKUTILAISUUS NURMEKSEN LOKINKANKAALLA 17.6.2022    

Kainuun tykistörykmentin ja killan edustajat laskivat seppeleet perinnejoukkojen muistomerkeille rykmentin ja killan perinnepäivänä 17. kesäkuuta.

 

Perinnepäivän tilaisuudessa palkittiin kiltamme standaarilla killan perustajajäsen ja hallituksemme pitkäaikainen jäsen Tapani Piippo ansiokkaasta toiminnasta killan hyväksi. Tapani täytti seuraavana päivänä 18.6. myös kunnioitettavat 80 vuotta.

KAINUUN TYKISTÖ- JA HEITTIMISTÖKILTA --- 13 VUOTTA TOIMINTAA

Kainuun Tykistö- ja Heittimistökilta ry järjesti vuosijuhlan yhdistyksen kotipaikkakunnalla Kajaanissa 24.8.2019. Vuosijuhlaa vietettiin "Kilta 10 vuotta 2019" teeman merkeissä. TOIMINTAA -sivulla on valokuvia juhlatilaisuudesta.

Vuosijuhlassa luovutettiin standaarien ohella myös ensimmäiset hallituksemme myöntämät kiltaristit. Kiltaristin kuva, heraldinen selitys ja symboliikka ovat alasivulla -Tunnukset.

YHTEISTYÖ 14. DIVISIOONAN PERINNEYHDISTYS RY:N KANSSA

Perinneyhdistys vaalii 14. Divisioonan veteraaniperinteitä sekä maanpuolustushenkeä yhteistoiminnassa veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen sekä puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen kanssa. Perinneyhdistyksen toiminnan painopiste on nuorisotoiminnassa, jota yhdistyksen paikallisosastot toteuttavat yhteistoiminnassa koulujen kanssa. Tavoitteena on veteraaniperinteen siirtyminen nuorempien sukupolvien tietoisuuteen.

Perinneyhteistyömme perustana ovat yhteiset päämäärämme. Perinneyhdistyksen tapahtumainformaatio avautuu linkistä:  http://www.14dperinneyhdistys.fi